Odpiralni čas:
Pon. - Sob.: 10h-23h
Ned. in prazniki: 11h-22h
Naročila sprejemamo do 22:00 ure v nedeljo in praznikih do 21:00

Tel.: +386 1 234 04 22

Popolnost bosanske kuhinje
  • Saraj restavracija

    V ambientu tradicionalne bosanske restavracije, s ponudbo najbolj znanih bosanskih specialitet, se boste lahko umaknili od vsakdanjika in doživeli čarobno sarajevsko Baščaršijo.

  • Saraj restavracija

    Restavracija Saraj je odprta za vas, z namenom, da vam v središču Ljubljane, pričaramo pridih Sarajeva in Bosne.

  • Saraj restavracija

    V ambientu tradicionalne bosanske restavracije, s ponudbo najbolj znanih bosanskih specialitet, se boste lahko umaknili od vsakdanjika in doživeli čarobno sarajevsko Baščaršijo.

O nas

Restavracijo Saraj smo odprli za vas, z namenom, da vam v središču Ljubljane, pričaramo pridih Sarajeva in Bosne. Notranjost restavracije je skrbno planirana, urejena z elementi bosanske starinske arhitekture in dodatki bosanske tradicionalne kulture.

V ambientu tradicionalne bosanske restavracije, s ponudbo najbolj znanih bosanskih specialitet, se boste lahko umaknili od vsakdanjika in doživeli čarobno sarajevsko Baščaršijo. Vpliv in prepletanje vzhodne in zahodne kulinarike se izraža v bogastvu vonja in okusa bosanske kuhinje. V naši restavraciji vas bomo razvajali z jedmi pripravljenimi po tradicionalnih recepturah iz najbolj kvalitetnih sestavin. Naša kuhinja temelji na recepturah bosanske kuhinje in ne vsebuje svinjskega mesa.

Za dobrodošlico v restavraciji Saraj vam priporočamo tople ali hladne predjedi ter juhe. Tradicionalno govejo pastrmo, goveji sudžuk, domači sir in uštipke vam postrežemo kot hladno predjed. V kolikor želite takoj ogreti želodček, vam priporočamo tople čorbe kot so telečja čorba Saraj, svetovno znana begova čorba, čarobna bamija ali domača tarhana.

V restavraciji Saraj preprosto morate okusiti prave bosanske pite, ki jih dnevno, ročno izdelujemo. Ponujamo vam sirnico, zeljanico, krompirušo in burek. Zraven se prileže sveži domači jogurt.


Naša posebnost in specialiteta so jedi pod peko (sača) – teletina ali jagnjetina s krompirjem. Peka pod segretim železnim pokrovom, zasutim s pepelom, da jedem posebno aromo, sočnost in nepozaben okus...

Poleg jedi izpod peke nudimo tudi izvrsten žar – sarajevske čevapčiče po posebni recepturi, telečje medaljone, telečje ražnjiče in krpice, sudžukice, pleskavice. Zraven postrežemo omamno dišečo in mehko lepinjo »Sommmun« iz domače pekarne Damajanty.

Ob koncu tedna, ali po naročilu pečemo jagenjčka na ražnju. Kot dnevno ponudbo, po priporočilu kuharja, nudimo različne jedi: bosanski lonac, sarmo, dolme, bumbar, bamijo z jagnjetino ali teletino, Saraj boščo ......

Razvajanje lahko zaključite s tradicionalnimi bosanskimi sladicami: baklavo, tufahijo, tulumbo, kadaif ali hurmašico. V ponudbi imamo tudi torte in druge sladice. Vse sladice pripravljamo v naši domači pekarni in slaščičarni Damajanty.